Gyógyító képzelet


Most egy rendhagyó blog következik.

Egy olyan technikáról szeretnék írni, egy olyan technikára szeretném a figyelmét terelni, ami számomra nagyon sokat adott. Nem titkolt szándékom, hogy erre a technikára szeretném Önt is megtanítani, hogy bárhol, bármikor, ha szüksége lenne rá, legyen a zsebében valami hathatós módszer, mellyel az egészségi állapotát – most még nem is sejti milyen mértékben – pozitív irányba tudja terelni.

Arról, hogy táplálkozási szokásainkkal milyen mértékben tudunk hatni szervezetünkre, korábban már sokat írtam.

Sokszor, sok helyen elhangzik, hogy a pozitív gondolkodás mennyire fontos. Sok helyen elhangzik, hogy az elménk hatalmas erővel rendelkezik, csak ki kell használni. Sokszor elhangzik, hogy a gondolatoknak teremtő ereje van, emiatt figyelni kell, hogy milyen gondolatok vannak a fejünkben.

De mit jelentenek ezek pontosan?

Mi az, hogy gondolkodás? Honnan tudom, hogy gondolkodom? Honnan tudom, hogy tényleg egy almára gondolok, amikor valaki felszólít, hogy gondoljak egy almára?

Mi köze ennek az egészségi állapotomhoz? Mik köze ennek a pozitív gondolkodáshoz? Mit jelent egyáltalán pozitívan gondolkodni? Valóban annyi lenne, hogy csak a szépre és jóra gondolok? Egyáltalán van ember, aki ezt meg tudja tenni? Nem hinném…

Legelőször ezeket a kérdéseket tennénk tisztába.

A technika további részei szintén érdekesek. Megtanulunk egy olyan relaxációs módszert, melynek segítségével akkor is fogunk tudni lazítani, amikor éppen a ’plafonon vagyunk’. Hányszor kaptuk tanácsként azt, mikor idegesek voltunk, hogy ’Nyugi, lazíts, relaxálj, csukd be a szemed és gondolj valami szépre.’ Kíváncsi lennék, hogy ettől ki az, aki nem lett még idegesebb?!
 
A teljes program 10+2 ülésből áll (vagy 2x2 nap 9-18 óráig), amelyek egymásra épülnek, ugyanakkor az egyes technikák önmagukban is megállják a helyüket.

A 10+2 ülés elemeiből egy kis kedvcsináló:
  • A gyógyító kép kialakítása. A saját életem Oscar díjas filmjének megírása – a rendező, a saját életemben én vagyok.
  • A Belső Vezető – gyakorlat. A kapcsolat felvétele azzal a Belső Vezetővel – Belső Bölccsel, a Mindenséggel, Felettes Énnel, Selffel, Istennel, Őrangyallal, stb. sokan, sokféleképpen nevezik – aki folyamatosan súg. Mindenkinek volt már az életében olyan helyzet, hogy teljesen irracionálisnak látszódott az a lépés, meglépte és később hihetetlen jó döntésnek bizonyult.
  • Merítőháló – gyakorlat. Milyen tényezők, helyzetek, döntések vezettek oda, ahol most vagyok? Hogyan állítsam ezeket a gyógyulásom szolgálatába?
  • Neheztelés feloldása – gyakorlat. Múltbéli sérelmeink, mint kórtényezők. Azoknak, akiknek rendszeresen beindul a monológ a fejében konkrét személlyel, vagy személyekkel folytatott képzeletbeli vita során, szinte kötelező ez a gyakorlat. Az előzményekből majd teljesen érthetővé válik, hogy milyen hatalmas megbetegítő potenciával bírnak ezek a vég nélküli, ismétlődő, hasztalan, képzeletbeli viták.
  • Halál és újjászületés. Az egyik legizgalmasabb téma a halál és újjászületés. Mi történik a halál és a haldoklás során? Mi az, ami meghal; mi az, ami nem? Mi lesz a tudatommal a halál után?
  • Célállítás. Azt kapom, amit szeretnék. ’Véletlenek’, mint kevésbé tudatos célok megnyilvánulási formái. Hogyan hozzam ki magamból a lehető legjobbat? A belső vágyak, tartalékok, életcélok feltárása és a megvalósulásuk felé tett első lépés. Milyen a jó célállítási stratégia?

Kezdés: 2013. november 1-je péntek, 18 órai kezdettel, Szegeden a Köz-Ép-Pontban.

Cím: 6724 Szeged, Berlini krt. 1.

A 10+2 ülés mindegyik napja konkrét gyakorlatokat tartalmaz.

A teljes program indulását októberre tervezzük.

Miért kedvelem ezt a technikát?
Mert átfogó, szerteágazó, mélységeket tár fel, és rávilágít az elme hatalmára és arra, hogy a gyógyulás kulcsa nálunk van.

A csoport elindulásához legalább 4 fő szükséges, ugyanakkor a létszám korlátozott, max. 12-14 főt tartalmazhat egy csoport.

'Helyfoglalás' a regisztrációk (jelentkezési lap és regisztrációs díj) beérkezési sorrendjében történik.
Gyakoriság: kéthetente - havonta 1 alkalommal, péntekenként,  2-2,5 óra (Igyekszünk tekintettel lenni a hallgatóság igényeire, de a szervezéstől függő módon, ettől eltérő ütemezés is lehet.)

Szükséges előképzettség: nincs.

Az Egyesült Államokban jegyzett (daganatos betegeket segítő) gyógytechnikaként tartják számon.

Bővebb információ: www.szentlukacsrendelo.hu Tanfolyamok menüpont alatt.
Bízom benne, hogy felkeltettem érdeklődését.

Jelentkezés feltétele:
  • a jelentkezési lap kitöltése és eljuttatása (E-mail: rendelo@szentlukcsrendelo.hu; Postacím: 1153 Bp., Bethlen G.u. 99.)
  • regisztrációs díj befizetése (részletek a jelentkezési lapon: www.szentlukacsrendelo.hu letöltések vagy tanfolyamok menüpont alatt.)

Ha kérdés vagy gondolat merült fel Önben, írjon nekünk bátran!

Dr. Antal Péter Miklós

Megjegyzések