Isten véled édes Piroskám helyett… Mit tegyek a herpesszel?

Sokak számára egy rendszeresen visszatérő, kínzó, és még szerencsésnek mondhatja magát az illető, ha ’csak’ kellemetlen problémáról van szó. Vannak, akinek a mindennapi életét keseríti meg a herpesz vírus.

Elég egy stresszes helyzet, egy jobban sikerült vacsora vagy családi ebéd, és következő nap már indul is a kálvária.

Ég, fáj, szúr, viszket és még mindezeken felül csúnya is. Persze egy üzleti ebéden, vagy randevún ki ne szeretne ’tökéletesen’ megjelenni?!

És akkor még nem is beszéltünk az övsömörről, ami talán a legfájdalmasabb mindközül.

Nem is annyira a fájdalom, sem pedig az esztétikai probléma az, ami a nemi terülteken előforduló fertőzést igencsak kellemetlenné teszi.

Akármelyik problémáról is van szó, mindenképpen hosszú kihatással vannak azoknak az életére, akik egyszer megfertőződtek.

Valóban ennyi lenne a megoldás, hogy türelemmel várjuk, míg a tünetek csökkenek? Valóban egy életre szól a fertőződés? Valóban köteles vagyok elhinni, hogy semmit nem tehetek ellene? Valóban el kell fogadnom, hogy gyógyíthatatlan vagyok?

A válasz egyszerű: nem, nem és nem. Van megoldás, meggyógyulhatok, lehetek még egészséges, élhetek a lehetőségeimhez képest teljes értékű életet.

Ha már csak a betegség okára mutató álláspontokat megnézzük, el kellene gondolkozunk, hogy bizony tehetnék magamért valamit.

Ha kórokozó okozza, akkor miért nem lehet elpusztítani? Ha mindenkiben ott a vírus, akkor miért csak – relatíve – kevés emberen jelentkeznek a tünetek? Ha az immunrendszeremmel van valami probléma, akkor nem lehet valahogy az immunrendszert ’erősíteni’? Ha a stressz az oka, akkor nem tudok változtatni magán a stresszes helyzeten; vagy a stressz-tűrésemen, stressz-kezelési stratégiáimon? Ha a túlevések az okai, akkor miért kell időről időre többet ennem, mint amire szükségem van?

Számos lehetőség rendelkezésre áll, hogy megszabaduljak kínzó tünetektől:
  1. A tüneteket és a megjelenés helyét értelmezve, végiggondolom, hogy mit üzenhet maga a betegség. Ha sikerül rájönnöm, hogy mi az, amin változtatnom kellene és megteszem, akkor jó eséllyel búcsút mondhatok a betegségnek. Számos nagyon jó könyv felelhető, hogy hogyan lehet a tüneteket és testtájakat értelmezni.
  2. Megfigyelem, hogy mi aktiválja a betegséget – túlevés, felelőtlen partnerkapcsolat, stressz – és ha tehetem, akkor változtatok ezeken. 
  3.  Ha a stressz aktiválja, akkor megvizsgálhatom, hogy, hogyan tudnék a stressz-forráson változtatni. Ha nem lehet – de lehet, hogy csak azt gondolom, hogy nem lehet – akkor vannak olyan technikák, amelyek segítségével, tudok változtatni a stresszhez való viszonyomon, vagy tudom növelni a stressz-tűrésemet. 
  4. Homeopátiás szerekkel, gyakorlatilag teljesen ki lehet ’ütni’ a kórokozót a szervezetből. 
  5. Homeopátiás szerekkel és/vagy gyógyteákkal és/vagy könnyen megtanulható technikákkal lehet az immunrendszer válaszkészségét fokozni, ami természetesen nem csak a herpeszes panaszokon segít. 
  6. Meg lehet találni azokat a frekvenciákat, amelyek specifikusan képesek az adott kórokozót – akár a herpesz vírust is – kezelni. Bővebb információ: www.szentlukacsrendelo.hu Diagnosztika fül alatt, a Kórokozó vizsgálat.

Gondold át ezeket, mert Meggyógyulhatsz!

Ha kérdésed van, írj, kérdezz bátran!
 
Dr. Antal Péter Miklós

Megjegyzések